Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-08@21:03:11 GMT

تشکیل نخستین جبهه ضدآمریکایی در ایران

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۳۶۱۴۰

روز 8 مهرماه سال 1332، مصادف با عاشورای حسینی، هزاران نفر از عزادارانی که در مسجد سلطانی گرد هم آمده بودند، فریادهای ضد رژیم سر دادند. این اقدام با برخورد بسیار خشن مأموران انتظامی و امنیتی روبه‌رو شد؛ مأمورانی که هدایت آن ها را تیمور بختیار، فردی که بعدها نخستین رئیس ساواک شد، برعهده داشت. ظاهراً پخش مستقیم مراسم عزاداری از رادیو، باعث شد که خبر این واقعه، همه جا منتشر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چندی بعد، در 16 مهرماه، انتشار اخبار مربوط به بازجویی از دکتر مصدق و قریب‌الوقوع بودن محاکمه وی، باعث بروز تنش در جامعه شد. بازاریان، بازارها را تعطیل کردند و دانشجویان دست به راهپیمایی گسترده‌ای در تهران زدند و خیابان‌های ولیعصر(عج) فعلی و فردوسی، مملو از جمعیتی بود که یک صدا، اقدامات کودتاچیان را محکوم می‌کرد.

ضرب و شتم دانشجویان توسط اراذل و اوباش

این بار، رژیم برای در هم شکستن اعتراضات، تنها به استفاده از نیروهای انتظامی اکتفا نکرد؛ دسته‌هایی از اراذل و اوباش تهران به سرکردگی شعبان جعفری، معروف به شعبان بی‌مخ، وظیفه حمله به معترضان را برعهده گرفتند. این گروه با زخمی و مجروح کردن تعداد زیادی از دانشجویان، توانستند با کمک مأموران، جمعیت را متفرق کنند.

همزمان با آغاز محاکمه دکتر مصدق در کاخ سلطنت‌آباد، اعتراضات پراکنده در تهران و دیگر شهرها، دوباره آغاز شد. کمتر از یک ماه بعد، انتشار یک خبر، دوباره آتش بر انبار باروت انداخت: «دنیس رایت به عنوان سفیر جدید انگلیس وارد ایران می‌شود تا روابط سیاسی ایران و بریتانیا تجدید شود[!]» روز 14 آذرماه سال 1332، دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به ورود سفیر انگلیس، کلاس‌ها را تعطیل و در داخل دانشگاه، تحصن کردند.

اعتراضات دانشجویی علیه سفر نیکسون

همزمان، خبر ورود نیکسون، معاون رئیس‌جمهور آمریکا و موضوع اعطای دکترای حقوق دانشگاه تهران به وی، خون دانشجویان را به جوش آورد. روز 15 آذر، دامنه اعتراضات به بیرون از دانشگاه هم کشیده شد و تعدادی از دانشجویان بازداشت شدند و مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. رژیم می خواست با حاکم کردن جو پلیسی بر دانشگاه، مانع از شکل گیری تجمع اعتراضی دانشجویان شود. این اقدام با ورود نیروهای نظامی به دانشگاه، روز 16 آذر 1332، عملی شد. مأموران که گویی به دنبال بهانه بودند، در پی درگیری لفظی با یک دانشجو، به کلاس‌های دانشکده فنی هجوم بردند و درگیری آغاز شد. در جریان این حمله وحشیانه، سه دانشجو به نام‌های مهدی شریعت‌رضوی، مصطفی بزرگ‌نیا و احمد قندچی، به ضرب گلوله مأموران رژیم به شهادت رسیدند. سرکوب دانشجویان و پس از آن، ورود نیکسون به دانشگاه، یکی از صفحات سیاه تاریخ معاصر ایران را تشکیل می‌دهد؛ واقعه‌ای فراموش نشدنی که گوشه‌ای از نفرت عمیق ملت ایران از استکبار جهانی را به نمایش می‌گذارد. 16 آذرماه سال 1332 را باید روز ایجاد نخستین جبهه ضدآمریکایی در ایران نامید.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مسجد عزاداری جامعه اراذل و اوباش انگلیس ایران ایران بریتانیا دانشگاه تهران معاون حقوق ضرب و شتم دانشجو ملت ایران استکبار جهانی روز دانشجو نیکسون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۳۶۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از خیزش دانشجویان آمریکایی/ دانشجویان بین‌الملل دانشگاه‌های علوم پزشکی در دانشگاه ایران تجمع می‌کنند

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، دانشجویان بین الملل دانشگاه های علوم پزشکی در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین ساعت ۱۵ امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دانشگاه علوم پزشکی ایران تجمع می کنند.

بیشتر بخوانید: تحصیل رایگان دانشجویان معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها

ملت مظلوم و مقتدر فلسطین بیش از ۷ دهه تحت اشغالگری رژیم صهیونیستی اسرائیل قرار داشته و از حق مسلم حیات در سرزمین خودشان محروم شده اند. در ۷ اکتبر ۲۰۲۴ عملیات طوفان الاقصی توسط نیروی مردمی حماس برای دفاع از سرزمین فلسطین در مقابل سالها ظلم و اشغالگری صهیونیست ها صورت گرفت. رژیم کودک کش اسرائیل به دلیل عجز و ناتوانی در مقابله نظامی با نیروهای جبهه مقاومت، به تداوم ظلم و آدم کشی در غزه به ویژه حمله به مراکز آموزشی و بهداشتی و حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سوریه و شهادت رساندن دیپلماتهای کشورمان پرداخت. در این مدت بیش از ۳۵ هزار نفر از مردم بیگناه غزه به ویژه زنان و کودکان به دست رژیم غاصب به طرز فجیعی قتل عام شده اند. این حجم کشتار، دل ملت های آزاده را در کل جهان به درد آورده و حرکت های مردمی در دفاع از ملت مظلوم فلسطین را شکل داده است.

اکنون موجی جدیدی از بیداری در وجدان انسان‌ها به ویژه دانشگاهیان در سراسر دنیا آغاز شده که نوید دهنده حرکت و نهضتی پایدار و مداوم در احقاق حق ملت مظلوم فلسطین است، دانشگاهیان در سراسر دنیا به ویژه کشورهای آمریکایی و غربی بر اساس دفاع از انسانیت و حقوق بشر، جنبش های بشردوستانه به راه انداخته اند و موجی از حمایت و پشتیبانی از مردم مظلوم غزه به راه انداخته اند. در کشور ایران نیز دانشگاهیان حملات رژیم غاصب اسرائیل به مردم مظلوم غزه را محکوم کرده و با برگزاری تجمع از خیزش دانشجویان امریکایی و اروپایی حامی فلسطین حمایت می کنند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229900 برچسب‌ها غزه

دیگر خبرها

  • حمایت از خیزش دانشجویان آمریکایی/ دانشجویان بین‌الملل دانشگاه‌های علوم پزشکی در دانشگاه ایران تجمع می‌کنند
  • دانشگاه لوزان به دنبال پایان دادن به اعتراضات ضد اسرائیلی
  • حمله خشونت‌آمیز پلیس هلند به دانشجویان حامی فلسطین
  • اعتراضات ضد صهیونیستی به مدارس آمریکا رسید+ فیلم
  • سرکوب اعتراضات حمایت از فلسطین در دانشگاه آمستردام
  • دانشجویان دانشگاه‌های اکسفورد و کمبریج به جنبش حامیان فلسطین پیوستند
  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • استاندارد دوگانه رسانه‌های غربی در خصوص اعتراضات ضد صهیونیستی و اغتشاشات در ایران!
  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • تصاویر جالب از آمریکا در حمایت از غزه | از رژه خودرویی تا تشکیل زنجیره انسانی توسط دانشجویان دانشگاه شیکاگو