Web Analytics Made Easy - Statcounter

فعالان دانشجویی ضمن محکومیت نسل کشی مسلمانان میانمار این نسل کشی را اوج جاهلیت مدرن دانستند. گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بودائیان افراطی با حمایت های همه جانبه ارتش و دولت میانمار و در سایه سکوت مرگبار مجامع بین المللی و مدعیان دروغین حقوق بشر و صد البته بی اعتنایی و غفلت بسیاری از سران کشورهای اسلامی دوران سخت و طاقت فرسایی را برای مسلمانان بی دفاع این کشور رقم زده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امروز مسلمانان میانماری زنده زنده در آتش می سوزند و با فجیع ترین شکل ممکن مرگ را تجربه می کنند. اما با این وجود آنگ سان سوچی رهبر دوفاکتوی میانمار و عامل اصلی فاجعه روهینگیا و برنده صلح نوبل پس از افزایش فشارها، سکوت را درباره قتل عام روهینگیا شکسته و مدعی شده است که اخبار منتشر شده درباره آن‌ها جعلی هستند!
سوچی درحالی انتشار این اخبار را جعلی می‌خواند که سازمان ملل اخیرا طی گزارشی از کشتار مسلمانان و سوزانده شدن صد‌ها خانه روهینگیا به دست نیروهای امنیتی میانمار خبر داد.
در هر حال دردآور تر از انکار نسل کشی مسلمانان میانماری توسط رهبر دوفاکتوی میانمار، بی اعتنایی و غفلتی است که دامن بسیاری از سران کشورهای اسلامی را فرا گرفته است بدون شک اگر پیش از اینها شاهد اقدام دولت های اسلامی برای جلوگیری از نسل کشی مسلمانان ویتنام بودیم امروز سوچی با وقاحت منکر این جنایت ها نمی شد.خبرگزاری دانشجو به منظور انعکاس مواضع فعالان دانشجویی در خصوص نسل کشی مسلمانان در ویتنام و سکوت بسیاری از سران کشورهای اسلامی با چند تن از این فعالان گفت و گویی ترتیب داده که در ادامه آنها را می خوانیم.
حمایت گسترده دولت میانمار از نسل کشی مسلمانانواحدی، رئیس مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: متاسفانه امروز نسل کشی و جنایت علیه بشریت به عنوان یک تاکتیک جنگی توسط بسیاری از کشورها دنبال می شود و این موضوع با ظهور پدیده تروریسم دولتی شکلی جدید به خود گرفته است.
وی افزود: کشتار بی رحمانه مسلمانان روهینگیا در میانمار، به خاک و خون کشیده شدن غیر نظامیان توسط گروهک های تروریستی و تکفیری در سوریه، نقض حقوق بشر و کنوانسیون های بین المللی توسط رژیم بحرین، نقض سیستماتیک حقوق اقلیت ها در عربستان سعودی و به خاک و خون کشیدن زنان و کودکان یمن توسط رژیم سعودی تنها گوشه ای از جنایت علیه بشریت در قرن 21 است.
واحدی اظهار کرد: آمارهای غیر رسمی ارائه‌شده حکایت از آن دارد که در یک سال گذشته بیش از 60 هزار مسلمان میانماری توسط بودائیان افراطی قتل‌عام شده‌اند. این قتل‌عام در حالی اتفاق می‌افتد که دولت و ارتش میانمار به صورت گسترده از بودائیان افراطی حمایت کرده و با کشتار وسیع مسلمانان، بسیاری از بازماندگان را از خانه و کاشانه خود آواره کردند.
رئیس مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران گفت: قتل‌عام گسترده مسلمانان، نسل‌کشی و پاکسازی قومی و مذهبی، با حمایت دولت میانمار از افراطیون بودایی صورت می گیرد با این وجود سوال این است که چرا سازمان ملل متحد که مسئولیت اصلی آنان حفظ صلح و امنیت بین‌الملل است در مقابل این نسل‌کشی سکوت کرده‌اند؟
واحدی بیان کرد: چگونه است که مدعیان دفاع از حقوق بشر و حتی دریافت‌کنندگان جوایز صلح نوبل در مقابل این نسل‌کشی سکوت کرده اند، حتی خانم "آنگ سان سوچی" نماد دموکراسی‌خواهی در میانمار که به شدت نیز مورد حمایت کشورهای غربی است از این نسل‌کشی به طور آشکار حمایت کرده است.
وی تصریح کرد: با توجه به شدت موج جدید کشتار و سرکوب در روهینگنا و ورود برخی گروه های تروریستی تکفیری با حربه حمایت از مسلمانان میانمار، لزوم ورود کشورهای اسلامی علی الخصوص جمهوری اسلامی ایران و حل بحران از طریق فشارهای سیاسی و دیپلماتیک بیش از پیش احساس می شود.
سران قوا سکوت خود را بشکنندسعید توانا راد عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمن های مستقل دانشجویان نیز با بیان اینکه در دنیایی به سر می‌بریم که هر روز در گوشه‌ای از آن، حقوق بشر به راحتی لگدمال می‌شود و چه خون‌ها که ریخته نمی‌شود، گفت: سالهاست که شاهد نقض حقوق بشر در فلسطین، لبنان، یمن، کشورهای فقیر آفریقایی و آسیایی هستیم و امروز در جدیدترین مورد مسلمانان مظلوم میانمار تحت این ظلم قرار گرفته اند.
وی افزود: افراط‌گرایی مذهبی و قومیتی در میانمار با آتش تندروی ارتش و دولت این کشور همراه شده در نتیجه هزاران انسان بی‌گناه به خاطر عقیده و علاقه به اسلام و پیامبر اکرم(ص)، با خشونت تمام از خانه و کاشانه‌ خود بیرون رانده شده و زنان و کودکان به خاک و خون کشیده می‌شوند.
عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه از مدعیان دروغین حقوق بشر، سازمان ملل و شورای امنیت توقع انسانیت نداریم چون مطمئنیم که این‌ها جز برای خوشایند استکبار به وجود نیامده‌اند و الان که بحث قربانی شدن مسلمانان در میان است، از جای نخواهند جنبید، گفت: با این وجود به عنوان فعال دانشجویی و فرهنگی، از مسئولین جمهوری اسلامی در هر سه قوه توقع موضع گیری محکم در قبال کشتار مسلمانان مظلوم و بی دفاع میانمار را داریم.
توانا راد با بیان اینکه در بندی های مختلف قانون و به ویژه اصل سوم بند ۱۶ قانون اساسی بر تنظیم سیاست خارجی کشور بر اساس معیارهای اسلام، تعهد برادرانه نسبت به همه مسلمانان و حمایت بی‎دریغ از مستضعفان جهان تاکید شده و امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب نیز بارها به حمایت از مظلومان سراسر جهان تأکید کرده‌اند؟ افزود: رهبر انقلاب در پیام حج ۹۶ تأکید کردند که همه‌ مسلمین باید با صراحت از مظلومان و دیگر مسلمانان تحت ستم دفاع کنند و اتفاقاً روی میانمار هم تأکید داشتند و جداگانه از این کشور نام بردند.
عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل گفت: برای ما جای سؤال است که چرا هنوز سران سه قوه سکوت خود را در این مورد نشکسته‌اند؟ البته گویا دستگاه سیاست خارجی و شخص وزیر امور خارجه رایزنی‌هایی برای ورود عملی به این موضوع انجام داده‌اند که شایسته‌ی تقدیر است، اما توقع می‌رود تمام دستگاه‌های کشور در این خصوص با صدای واحد وارد میدان شوند.
توانا راد اظهار کرد: لازم است ستاد حقوق بشر قوه قضائیه به این موضوع ورود جدی کند. چرا همیشه اجازه می‌دهیم به دلایل واهی ما را در حوزه‌ی حقوق بشر مورد اتهام قرار دهند؟ اتفاقاً این ما هستیم که باید از این جنایتکاران مطالبه‌ی رعایت حقوق بشر داشته باشیم.
سوال این است که آیا رئیس جمهور از تمام ظرفیت و توان دیپلماسی خود برای جلوگیری از کشتار مسلمانان در میانمار استفاده کرده‌اند؟ این سؤال در مورد ریاست قوه‌ قضائیه و رئیس مجلس شورای اسلامی هم صدق می‌کند. وی افزود: سوال این است که آیا رئیس جمهور از تمام ظرفیت و توان دیپلماسی خود برای جلوگیری از کشتار مسلمانان در میانمار استفاده کرده‌اند؟ این سؤال در مورد ریاست قوه‌ قضائیه و رئیس مجلس شورای اسلامی هم صدق می‌کند.
توانا راد تصریح کرد: چرا نمایندگان ملت ساکتند؟ آیا مطالبه‌ یک بیانیه با امضای تمام نمایندگان مجلس برای محکومیت نسل کشی مسلمانان انتظار زیادی است؟ بر اساس اخبار غیررسمی شنیده شده که دولت ترکیه به بنگلادش قول مساعدت مالی و پرداخت هزینه‌های مهاجران مسلمان میانمار را داده و همچنین تعدادی از نیروهای طالبان برای دفاع نظامی از مسلمانان میانمار راهی این کشور شده‌اند. با این وجود سوال این است که چرا هنوز از سوی دستگاه اجرایی و حکومتی جمهوری اسلامی به عنوان قدرتمندترین حکومت مسلمان دنیا، شاهد هیچ حرکتی نیستیم؟
وی خاطرنشان کرد: در زمان جنگ تحمیلی و در اوج مشکلات انقلاب، انقلاب اسلامی برای دفاع از مسلمانان بوسنی نیروی مجاهد فرستاد. آیا امروز و در اوج اقتدار سیاسی و نظامی انقلاب، این امکان در صورت شکست راه‌های دیپلماتیک وجود ندارد؟
نسل کشی مسلمانان، اوج جاهلیت مدرنعضو شورای مرکزی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل گفت: از تمامی مسئولان کشوری و لشکری خواهشمندم تمامی توانمندی‌های زبانی و عملی خود را برای حل این بحران به کار گیرند و از مردم مسلمان ایران که حامیان همیشگی مظلومان جهان بوده‌اند، خواهشمندم که جوش و خروش انقلابی خود را در محکومیت وحشی‌گری‌های بودائیان افراطی و دولت جنایتکار میانمار به نمایش بگذارند.
تسلیمی عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران نیز با بیان اینکه نسل کشی در میانمار چندین سال است که توسط بودائیان افراطی انجام می شود و در این چند ماهه به اوج خود رسیده است، گفت: مدعیان دروغین حقوق بشر نیز که همیشه معیارهای دوگانه داشته اند و هر جا که به نفعشان بوده موضع گیری کرده اند امروز در قبال کشتار مسلمانان میانمار سکوت کرده اند.
وی افزود: امروز شاهدیم که خانم آنگ سان سوچی دارنده صلح نوبل که حزب مطبوعش نیز بیشترین کرسی مجلس میانمار را در اختیار دارد و حتی در حاکمیت هم نقش ایفاء می کنند نه تنها در مقابل نسل کشی مسلمانان در این کشور سکوت هیچ اقدامی انجام نداده بلکه منکر این جنایت ها شده است.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران گفت: امروز کشورهای دروغین مدعی حقوق بشر همچون آمریکا، انگلیس و فرانسه نسل کشی مسلمانان میانمار را بایکوت خبری کرده اند و حتی در کشورمان نیز کسانی که برای کشتن سگ ها علم دفاع از حقوق حیوانات را بلند می کردند حالا در مقابل کشتار کودکان بی گناه میانمار مهر سکوت بر لب گرفته اند و این باعث نگرانی است.
تسلیمی بیان کرد: امروز شاهدیم که یکی از فعالین حقوق بشر پاکستانی که برنده جایزه دفاع از حقوق بشر است حوادث میانمار را محکوم می کند اما شیرین عبادی که خیلی داعیه دار حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل نیز است در مقابل این جنایت ها کاملا سکوت می کند. شیرین عبادی و دوستانش الان کجا هستند و چرا از ابراز همدردی در فضای مجازی هم دریغ می کنند.
وی با بیان اینکه متاسفانه از سوی دولت های اسلامی هم شاهد اقدامی در جهت محکومیت جنایت های دولت و افراطیون بودایی میانمار نبوده ایم، افزود: در حالی که نسل کشی های میانمار نقطه اوج جاهلیت مدرن در دنیای حاضر است؛ معتقدم که بیشترین بی توجهی به این نسل کشی ها از سوی دولت های اسلامی صورت گرفته و بعد نام خود را انسان می گذارند.
عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل با اشاره به اینکه قشر انقلابی کشورمان نیز به سادگی از کنار نسل کشی های مسلمانان میانمار گذشته، گفت: کشتار مسلمانان میانمار یک درگیری قومی و مذهبی و یا درگیری تروریستی نیست بلکه به معنای واقعی اتم کلمه نسل کشی است به گونه ای که شاهدیم در این کشور کوره های آدم سوزی دارند و سر زنان را نمی برند بلکه سر آنها را می کنند. پس چرا سکوت می شود در حالیکه حضرت علی (ع) وقتی که سپاه کفر خلخال از پای زن یهودی می کند می فرمایند: اگر مردی در اینجا آرزوی مرگ کند، حق دارد.
تسلیمی اضافه کرد: وقتی که تشیع و امت حزب الله نسبت به ظلم به مظلومان دیدی مانند حضرت علی (ع) را دارد واقعا سکوت نهادهای رسمی و غیر رسمی ما در قبال جنایت های صورت گرفته علیه مسلمانان میانمار اصلا قابل درک نیست.
وی اظهار کرد: قوه قضائیه باید این جنایت ها را با طرح دعوای در مجامع حقوقی بین المللی پیگیری کند و وزارت امور خارجه نیز با دیپلماسی منطقه ای و هم افزایی با کشورهای اسلامی ولو با صدور یک بیانیه می تواند اعلام کند که ما موضوع را فهمیده ایم و به نوعی نقش خود را در حمایت از مسلمانان کشور میانمار ایفاء کند اما متاسفانه تاکنون غفلت کرده اند؛ اگر چه اخیرا شاهد تماس های تلفنی ظریف با سران برخی کشورهای اسلامی بوده ایم که این اقدام هم با تاخیر و هم حداقلی بوده است.
عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه جنایت های صورت گرفته در میانمار با هدف نسل کشی و یکسان سازی قومیتی صورت می گیرد، گفت: اینها وقتی که در مقابل منطق دین اسلام پاسخی نداشته اند به همین دلیل به نسل کشی و قتل و غارت مسلمانان روی آورده اند؛ اما تاریخ گواه این واقعیت است که حق با ظلم، جور و قتل عام سرکوب نمی شود.
شکایت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران از دولت میانمارراسک مسئول مرکز بین الملل بسیج دانشجویی دانشگاه تهران نیز اقدامات ضدانسانی و جنایات هولناک در میانمار که منجر به کشته شدن انسان‌های بی‌گناه و مسلمان شده است، بیش از پیش پرده از نیت امپریالیستی و سودجویانه مدعیان دروغین حقوق بشر برداشته است.
وی با بیان اینکه این اولین بار نیست که انسان‌های آزاده جهان شاهد سکوت ننگین و برخورد تبعیض آمیز مستکبرین جهان و سازمان‌های دست نشانده غرب در قبال نسل کشی و اقدامات تروریستی مغایر حقوق بشر هستند، افزود: متاسفانه عنوان حقوق بشر را دولت‌هایی به یدک می‌کشند که این عنوان جز استثمار، تقابل و پیشبرد منافع اقتصادی و اهداف استکباری‌شان کاربرد دیگری برای آنها ندارد.
مسئول مرکز بین الملل بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه جنبش دانشجویی نسبت به نسل کشی مسلمانان در میانمار بی تفاوت نیست گفت: بسیج دانشجویی دانشگاه تهران بنا دارد که با هماهنگی علمای شیعه و سنی شکایت نامه ای را علیه دولت میانمار به نمایندگی سازمان ملل در کشورمان ارائه کند.
راسک افزود: همچنین در این رابطه هماهنگی هایی با وزارت امور خارجه کشورمان انجام داده ایم و از این وزارتخانه خواسته ایم که با هماهنگی کشورهای اسلامی هر چه سریعتر موضوع نسل کشی مسلمانان میانمار را در سازمان ملل پیگیری کنند.
تکرار عاشورا در روهینگیابختیاری دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت نیز با بیان اینکه امروزه متاسفانه با وجود افراطی گری های گروهک هایی مانند داعش که به کشتار مسلمانان می پردازند خبرهایی همچون کشتار مسلمانان میانمار کمرنگ دیده شده، گفت: بودایی هایی که دین خود را مرده پنداشتند و به طبع از رژیم غاصب صهیونیستی که در نسل کشی مقام اول را دارند از ترس گسترش اسلام ناب محمدی (ص) دست به چنین فجایعی می زنند.
وی با بیان اینکه افرادی که دم از حقوق بشرمی زنند امروز چشمان خود را در مقابل نسل کشی مسلمانان میانمار بسته و پنبه در گوش های خود کرده و در مقابل فجایعی که به دور از انسانیت و اخلاق است سکوت کرده اند، افزود: متاسفانه امروز سیاستمداران جهان اسلام دچار بیماری سیاست زدگی شدند و سخن پیامبر عظیم الشان اسلام را که فرمودند هر کس صدای مظلوم را بشنود و به فریاد آن نرسد مسلمان نیست نشنیده نگرفته اند.
عاشورا بعد از 1400سال در میانمار دوباره تکرار می شود معلوم نیست که چرا مسلمانان به کدامین گناه سوخته می شوند بختیاری با اشاره به اینکه امروز مسئله مسلمانان میانمار مصداق بازر آیه شریفه بای ذنب قتلت است، اضافه کرد: عاشورا بعد از 1400سال در میانمار دوباره تکرار می شود معلوم نیست که چرا مسلمانان به کدامین گناه سوخته می شوند و البته جهان اسلام علی الخصوص بنگلادش که در نزدیک ترین مختصات به کشتار مسلمانان میانمار هستند نه تنها فریاد انزجار سر نمی دهند بلکه با بستن مرزهای خود بر مسلمانان بی پناه میانماری بر این فجایع دامن می زنند.
وی اضافه کرد: نسل کشی رژیم غاصب صهیونیستی در غرب کشورهای مسلمان، فجایع مسلمان کشی در شرق جهان اسلام و هم چنین کشتار مسلمان توسط داعش در قلب جهان اسلام این را تداعی می کند این ها پیشرفت اسلام ناب محمدی (ص) را خطری بزرگ برای منافع خود محسوب می کنند.
دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت گفت: سیاستمداران باید بدانند که تنها وحدت می تواند جلودار این گونه کشتارهای به دور از انسانیت و اخلاق باشد. امروزه کسانی که اسلام را محکوم به بی اخلاقی می کنند خود جنایاتی انجام می دهند که به دور از انسانیت و اخلاق هستند.
بختیاری بیان کرد: انتظار ما این است که دولت جمهوری اسلامی مواضع خود را روشن کند که آیا فجایع کشتار مسلمانان در میانمار کمتر از برد یک تیم فوتبال است که هیچ یک از دولتمردان در صفحات اجتماعی خود حتی اعتراضی هم نسبت به این نسل کشی نمی کنند.وی افزود: امروزه قلب مسلمانان از سوختن مسلمانان میانمار می سوزد ولی هیچ گونه اعتراضی از سیاستمداران جهان اسلام مشاهده نمی کنیم.
ضعف دستگاه دیپلماسی در قبال نسل کشی مسلمانانمتین منتظمی دبیر کل سابق جامعه اسلامی دانشجویان نیز با بیان اینکه مجامع حقوق بشری که جمهوری اسلامی را متهم به نقض حقوق بشر می کنند الان کجا هستند تا با چشم ب

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۶۷۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران

داود حسنلو نویسنده، پژوهشگر و کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: حقوق فرهنگی در بردارنده تمام اعتقادات، ارزش‌ها و رفتار‌های بشری است که با حقیقت وجودی آدمی مطابقت دارد و هویت وی را شکل می‌دهد.

وی ادامه داد: فرهنگ و حقوق فرهنگی در زمره مسائلی هستند که توجه و سرمایه‌گذاری در آن رشد و تعالی جامعه را به همراه خود خواهد داشت. خانواده به عنوان رکن اساسی و بنیادی جامعه، نقش بی بدیل در تعالی و یا انحطاط و اضمحلال جامعه ایفا می‌کند. به واقع توسعه فرهنگی و حرکت به سمت کمال و رشد نیازمند آن است که از ابعاد مختلف در جامعه اجرا شود. از این‌رو حرکت در این مسیر باید ابتدا از هسته اولیه جامعه صورت گیرد.

شناسایی حقوق فرهنگی، خانواده عامل توسعه فرهنگی

حسنلو یکی از ابعاد توسعه فرهنگی، که نیازمند بررسی و توجه است را شناسایی حقوق فرهنگی خانواده معرفی کرد که هر یک از اعضای آن و بررسی تعهدات دولت‌ها در قبال این نهاد است.

این پژوهشگر و نویسنده در باب حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران اظهار کرد: در این زمینه می‌توان به قوانین و سیاست‌گذاری‌هایی اشاره کرد که در حیطه قانون اساسی، قانون مدنی، قانون مجازات اسلامی، قانون تامین زنان و کودکان بی سرپرست و قانون تعالی جمعیت و خانواده مصوب ۱۴۰۰ است.

وی درباره حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران در حیطه قانون اساسی تشریح کرد: قانون اساسی عالی‌ترین سند حقوقی یک کشور و راهنمایی برای تنظیم قوانین دیگر است. قانون اساسی تعریف‌کننده اصول سیاسی، ساختار، سلسله مراتب، جایگاه و حدود قدرت سیاسی دولت یک کشور و تعیین و تضمین کننده حقوق شهروندان کشور است. در مقدمه قانون اساسی ایران، نهاد خانواده به عنوان واحد بنیادین جامعه و کانون اصلی رشد و تعالی انسان مورد شناسایی واقع شده است. هم چنین در مقدمه این قانون تاکید می‌شود که خانواده زمینه‌ساز حرکت تکاملی و رشد دهنده انسان است. در این راستا نقش مادری نیز به عنوان نقشی حیاتی و فرهنگ ساز و الگوساز در جامعه تلقی می‌شود.

وی افزود: در اصل دهم این قانون مقرر شده که از آنجا که خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است، همه قوانین و مقررات و برنامه‌ریزی‌های مربوط باید در راستای آسان کردن تشکیل خانواده، پاسداری از قداست آن و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی باشد.

این کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی همچنین حقوق فرهنگی برجسته شده در این قانون را شامل اصل ایمان به یگانگی خداوند و حاکمیت شرع، حق داشتن محیط مناسب برای رشد فضائل اخلاقی و مبارزه با فساد و تباهی، حق بر تربیت بدنی و ورزش رایگان برای همه اقشار جامعه، حق بر مشارکت کلیه مردم در سرنوشت فرهنگی، حق آموزش زبان عربی در راستای فهم مسائل دینی و گسترش فرهنگ اسلامی دانست.

وی در معرفی حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران در حیطه قانون مدنی نیز گفت: هر چند قانون مدنی مجموعه‌ای از ماده‌های قانونی است که اساسی‌ترین قواعد قانونی حاکم بر ارتباطات اشخاص با یکدیگر را در جامعه بیان می‌کند و به عنوان پیکره اصلی حقوق خصوصی کشور شناخته می‌شوند، لیکن برخی از مواد این قانون به مقوله فرهنگ و حقوق فرهنگی اشاره نموده است که از آن جمله در ماده ۱۱۰۳ قانون مدنی آمده است: «زن و شوهر مکلف به حسن معاشرت با یکدیگرند.» همچنین در ماده ۱۱۰۴ قانون مدنی هم زن و شوهر را به تلاش برای زندگی مشترک تشویق کرده و آورده است: «زوجین باید در تشیید مبانی خانواده و تربیت اولاد خود به یکدیگر معاضدت نمایند.» قوانین و مقررات نمی‌توانند به تنهایی ضامن یک زندگی مشترک باشند و با این اوصاف، تنها ضامن بقای زندگی مشترک، هم مهر و محبت بین زوجین و ایثار و حسن معاشرت آنها در زندگی است.

حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران

حسنلو ادامه داد: حق فرهنگی دیگری که قانون مدنی نسبت به آن توجه داشته است امور اخلاقی است که رعایت نکردن آن در حوزه حضانت مورد توجه قرار گرفته است. در این راستا ماده ۱۱۷۳ بیان می‌کند: «هرگاه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست، صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی طفل در معرض خطر باشد، محکمه می‌تواند به تقاضای اقربای طفل یا به تقاضای قیم او یا به تقاضای رئیس حوزه قضائی هر تصمیمی را که برای حضانت طفل مقتضی بداند، اتخاذ کند.» دیگر حق فرهنگی مطروح در قانون مدنی ایران توجه به احترام به والدین به عنوان یک اصل اخلاقی و دینی است.

وی درباره حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران در قانون مجازات اسلامی بیان کرد: قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ در برخی موارد خود به موضوع فرهنگ و حقوق فرهنگی اشاره کرده است. از جمله ماده ۸۸ آن که یکی از مجازات‌های کودکان یا نوجوانان بزهکار را فعالیت در مراکز فرهنگی و آموزشی دانسته است. همچنین این ماده، یکی از تصمیمات دادگاه را سپردن طفل یا نوجوان به والدین و تضمین گرفتن از آنان نسبت به توجه به حقوق اخلاقی و تادیب کودک دانسته است. علاوه بر این در این قانون مجازات‌هایی در راستای حمایت از حقوق فرهنگی خانواده تعیین شده است و حتی دولت برای جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی، پرداخت تسهیلات کم بهره ایجاد مشاغل خانگی را به خانواده‌های زندانیان و افراد آسیب دیده در اولویت کاری خود قرار داده است.

این پژوهشگر همچنین در خصوص دیگر شاخه حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران به قانون تامین زنان و کودکان بی سرپرست اشاره کرد و افزود: در ماده ۴ این قانون حمایت‌های مختلفی مقرر شده است که شامل حمایت‌های فرهنگی، اجتماعی شامل ارائه خدماتی همانند خدمات آموزشی (تحصیلی)، تربیتی، کاریابی، آموزش حرفه و فن جهت ایجاد اشتغال، خدمات مشاوره‌ای و مددکاری جهت رفع مسائل و مشکلات زندگی مشمولان و به وجود آوردن زمینه ازدواج و تشکیل خانواده می‌شوند. در این راستا و در راستای ارتقای هر چه بیشتر حقوق فرهنگی در خانواده، بررسی حقوق فرهنگی خانواده در مبانی اسلامی و مقایسه آن با عرصه بین‌الملل و ارائه راهکار‌هایی با استناد به مبانی دینی پیشنهاد می‌شود.

وی در پایان سخنانش حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران در حیطه قانون تعالی جمعیت و خانواده مصوب ۱۴۰۰ را تشریح کرد و گفت: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) قانون تعالی جمعیت و خانواده در سال ۱۴۰۰ در ۷۳ ماده در جهت افزایش جمعیت و تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری به تصویب رسید. این قانون با هدف ترغیب جوانان به ازدواج و بسته‌های تشویقی گوناگونی را برای جوانان متاهل مدنظر قرارداد. این قانون تشویق‌هایی برای ازدواج و فرزندآوری قرار داده شد تا چنان چه زوج‌های جوان دارای فرزند شوند، دولت موظف به انجام این تشویق‌ها شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دشمن در فتنه بد پوششی و کشف حجاب شکست خورد
  • وحدت اسلامی؛ راهکار مقابله با توطئه دشمنان/ لزوم تمسک مسلمانان به قرآن کریم و مساجد
  • ماجرای «میدان گازی آرش» در آستانه پیچیدگی؛ چه باید بکنیم؟
  • سومین نمایشگاه حجاب و عفاف در ارومیه برپا می‌شود
  • سردار رادان: زن چادری در ایران پرچم است
  • ماجرای خواب هولناک هاشمی، ۶ ماه قبل از فوتش
  • سازمان همکاری اسلامی خواهان آتش بس فوری در نوار غزه شد
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • مدیران خودرو 777، میزبان سران اقتصادی آفریقا و ایران
  • سرطان اسرائیل در روز‌های پایانی